Alles over het LEGO VIP Programma

Alles over LEGO VIPAls LEGO fan kun je profiteren van de vele voordelen dat het LEGO VIP programma met zich meebrengt. Maar wat houdt het nou in en wat zijn de voordelen? Sterker nog, hoe word je LEGO VIP lid? We hebben op deze pagina alles beschreven wat je moet weten over het LEGO VIP programma.


Alles over het LEGO VIP programma

We beginnen bij de basis van LEGO VIP. Het programma is door LEGO in het leven geroepen zodat LEGO fans die via de LEGO Brand Retail Stores en/of LEGO Shop@Home LEGO sets kopen, beloond worden met VIP punten. De VIP punten kunnen vervolgens weer bij LEGO worden ingeleverd zodat fans een korting kunnen krijgen op toekomstige aankopen. Op deze manier probeert LEGO de fans te verleiden om LEGO sets te kopen tegen de verkoopadviesprijs. Dit is zowel voor LEGO een mooie manier om winst te maken, maar ook voor jou als LEGO fan omdat je korting kunt opsparen. Het mooie aan dit alles is is dat het gratis is.

Nu is het zo dat er genoeg speelgoedspeciaalzaken zijn die andere, veelal lagere, verkoopprijzen hanteren dan LEGO dat doet. Zodra dit goedkoper is is het natuurlijk minder aantrekkelijk om dezelfde set bij LEGO te kopen, niemand wil namelijk een dief van eigen portemonnee zijn. LEGO takelt dit door zo nu en dan dubbele, of zelfs driedubbele VIP punten promoties in het leven te roepen. Tegelijkertijd kun je als LEGO VIP lid profiteren van VIP Early Access. Dit betekent dat bepaalde exclusieve sets twee weken eerder te bestellen zijn voor LEGO VIP leden. Naast dit heeft LEGO gedurende het jaar exclusieve promoties voor LEGO VIP leden. Merendeels betekent dit extra punten bij aankoop van bepaalde sets, verlaagde drempel voor gratis verzending, en exclusieve LEGO VIP sets.

Alles over LEGO VIP


Waarde van VIP punten

De waarde van VIP punten is doorgaans €0,05 per punt. Aangezien je enkel maar per 100 punten in kunt wisselen, betekent dit dat je per 100 VIP punten een waarde van €5 hebt gespaard. Dubbele, of zelfs driedubbele VIP punten, vermenigvuldigen het aantal te ontvangen VIP punten. Bij elke uitgegeven Euro ontvang je 1 VIP punt, maar ook op centen ontvang je punten. Dit noemt LEGO deelpunten. Deze deelpunten worden door LEGO wel mee berekent, maar zijn niet zichtbaar in jouw overzicht. Het totaal aan besteedde centen wordt bij elkaar opgeteld. Zodra dit samen 100 cent is (€1) zal het als een punt bijgeteld worden. De overgebleven centen worden meegenomen naar je volgende aankoop.

Voorbeeld ontvangen VIP punten (enkel, dubbel, drievoudig):

Aankoopbedrag VIP punten actie Totaal punten Opgebouwde korting
€100 aankoop (1x) Standaard LEGO VIP punten 100 LEGO VIP punten €5 korting
€100 aankoop (2x) Dubbele LEGO VIP punten 200 LEGO VIP punten €10 korting
€100 aankoop (3x) Driedubbele LEGO VIP punten 300 LEGO VIP punten €15 korting

Aanmelden LEGO VIP programma!

Ben je net (weer) begonnen met LEGO als hobby of ben je al een geregistreerde klant bij LEGO maar nog geen LEGO VIP lid, dan kun je je hiervoor gratis aanmelden op de onderstaande manieren.

  • Online: Ga hiervoor naar https://shop.lego.com/nl-NL/, maak een gratis account aan als dat nog nodig is, en geef bij het afrekenen aan dat je graag LEGO VIP lid wilt worden. Zodra je je (eerste) bestelling hebt geplaatst en de ontvangen e-mail hebt bevestigd zul je aangemeld zijn voor het VIP programma. Het kan een aantal dagen duren alvorens dit zichtbaar is in je profiel.
  • LEGO Brand Retail Stores: Als je een aankoop doet in één van de vele officiële LEGO winkels (LEGO Brand Retail Stores), kun je bij de kassa aangeven dat je graag een LEGO VIP lid wilt worden. De medewerkers zullen je dan aanmelden en je ontvangt meestal een LEGO VIP kaart. Je dient je lidmaatschap nog wel online te voltooien.
  • Telefonisch: Je kunt de LEGO klantenservice bellen om te zorgen dat je aangemeld bent voor het LEGO VIP programma. Zodra mogelijk zul je een LEGO VIP kaart ontvangen met de post (niet voor Nederlandse klanten). Je dient je lidmaatschap wederom online te voltooien.

Let er op dat je je standaard aanmeldt voor het LEGO VIP programma. Het is volledig gratis en je profiteert van acties, aanbiedingen, Early Acces en exclusieve promoties. Het programma is enkel bij LEGO geldig en niet via andere LEGO winkels of speelgoedspeciaalzaken.


Handig om te weten

Geldigheid LEGO VIP punten:

De verdiende LEGO VIP punten zijn twee jaar nadat ze zijn verdiend geldig. Aan het einde van het tweede jaar, 31 december, zullen je punten (deels) verlopen. Eeuwig op blijven sparen heeft daarom geen nut en er komt een moment waarop het inleveren van punten erg voordelig is, bijvoorbeeld bij de aankoop van een grote en dure LEGO set.

Waarop verdien je geen LEGO VIP punten:

Er zijn een aantal producten die uitgesloten zijn voor het sparen van LEGO VIP punten. Hieronder vallen eventuele verzendkosten, de Bricks & Pieces service van LEGO, en promoties die je gratis krijgt bij je bestelling. Ook verdien je geen VIP punten op het bedrag dat in mindering is gebracht als je korting hebt of LEGO VIP punten inlevert. Het overgebleven nog te betalen bedrag telt wel mee voor het opsparen van LEGO VIP punten.

Het inleveren/verdienen van LEGO VIP punten:

Het inleveren van LEGO VIP punten kan in de LEGO Brand Retail Stores zodra je een set gaat kopen. Geef hiervoor jouw VIP nummer door of laat je VIP kaart zien. Online kan dit zodra je een bestelling plaatst. Je hebt daar de keuze om LEGO VIP punten in te leveren zodat je korting hebt op je aankoop. Over het overgebleven bedrag verdien je gewoon VIP punten.

Het verdienen van LEGO VIP punten kan in de LEGO Brand Retail Stores en op LEGO Shop@Home. Zorg dat je in de winkel je VIP kaart bij de hand houdt of je VIP nummer doorgeeft aan de medewerker. Online dien je je in te loggen met je LEGO-ID waarmee je geregistreerd bent als LEGO VIP lid. Zodra je een bestelling plaatst zullen de punten automatisch binnen enkele dagen toegevoegd worden aan je account. Telefonisch bestellen en sparen kan ook, geef daarvoor je VIP nummer door.

LEGO VIP promoties en extra informatie:

Voor meer informatie over het LEGO VIP programma kun je https://shop.lego.com/nl-NL/VIP bezoeken. Op die pagina vind je veelgestelde vragen en actuele promoties. Je kunt ook Bouwsteentjes.info in de gaten houden voor nieuws over LEGO VIP promoties, aanbiedingen en VIP Early Acces sets.

Alles over LEGO VIP


We hebben deze pagina met zorg samengesteld. Het kan zijn dat LEGO de voorwaarden en bepalingen van het LEGO VIP programma in de toekomst wijzigt. Zodra dit het geval is zullen we dit artikel zo spoedig mogelijk bijwerken. Tevens behandelen we hier enkel de grote lijnen van het LEGO VIP programma. Voor meer informatie en voor vragen over dit programma verwijzen we je door naar https://shop.lego.com/nl-NL/VIP.

Andere interessante pagina’s:

LEGO Woordenboek
Het LEGO Logo
LEGO Evenementen
LEGO Winkels