[Aankondiging] LEGO Creator Expert 10268 Vestas Wind Turbine

9
6041
LEGO Creator Expert 10268 Vestas Wind Turbine

De geruchten blijken waar want LEGO komt binnenkort met heruitgave van de LEGO 4999 Vestas Wind Turbine. De LEGO Creator Expert 10268 Vestas Wind Turbine is voorzien van een aantal aanpassingen en is net als de eerste editie voorzien van LEGO Power Functions.

LEGO Creator Expert 10268 Vestas Wind Turbine

LEGO Creator Expert 10268 Vestas Wind Turbine

Terwijl er in New York de New York Climate Week plaatsvindt, kondigt LEGO de nieuwste telg uit het LEGO Creator Expert thema aan. De ‘Out of the Vault’ Vestas Wind Turbine is gerealiseerd vanwege een grote vraag naar het origineel alsook het stilstaan bij spelen, creativiteit en verbeelding. Daarnaast willen LEGO en Vestas aandacht vragen voor duurzaamheid en hernieuwbare energie. Het origineel was beperkt verkrijgbaar voor medewerkers van Vestas. Doordat windenergie nu mainstream is heeft LEGO besloten de set beschikbaar te stellen voor de rest van de wereld.

LEGO Creator Expert 10268 Vestas Wind Turbine

De set is de eerste die de nieuwe LEGO steentjes bevat die gemaakt zijn van plantaardig materiaal, de zogenaamde Plants from Plants onderdelen. In het geval van de Vestas Wind Turbine zijn dit twee coniferen.

LEGO Creator Expert 10268 Vestas Wind Turbine

De set bevat 826 onderdelen en dit zijn er 11 meer dan het origineel. In totaal is de windturbine 100 cm hoog, 72 cm breed en 31 cm diep. De bladen van de turbine zijn te verstellen, de set bevat een gedetailleerde toren, beweegbare gondel met waarschuwingslampen voor vliegtuigen, en Power Functions zodat de set geautomatiseerd kan worden. Op de voorgrond een huis met patio en daarachter een berg/heuvel met de windmolen. De set bevat drie Minifigures en een hond.

De LEGO Creator Expert 10268 Vestas Wind Turbine is te koop vanaf 23 november en kent geen LEGO VIP Early Acces. De prijs van de set is in Nederland en België €199,99 wat omgerekend €0,24 per onderdeel is, inclusief Power Functions.

De LEGO Creator Expert Vestas koop je bij LEGO


We zijn benieuwd naar jouw mening!

Wat vind jij van de LEGO Creator Expert 10268 Vestas Wind turbine? Ben jij van plan de set in huis te halen zodra hij te koop is of laat jij hem aan je voorbij gaan? Laat je mening horen via een reactie onder dit artikel of social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!
– Alle huidige LEGO aanbiedingen vind je hier!