Verslag: Festijn met Bouwsteentjes Nieuw-Vennep 2017

4
695
Festijn met Bouwsteentjes, de LEGO beurs in Nieuw-Vennep van 2017

Afgelopen weekend was er Het Festijn met Bouwsteentjes in Nieuw-Vennep. We waren daar op bezoek en hebben er een korte impressie over geschreven.

Met het paasweekend een LEGO beurs organiseren is geen gek idee. Met name omdat de meeste gezinnen veelal naar tuincentra en meubelboulevard gaan, is een uitstapje als dit een keer wat anders.

Festijn met Bouwsteentjes Nieuw-Vennep 2017 ©Bouwsteentjes.info

Festijn met Bouwsteentjes Nieuw-Vennep 2017 ©Bouwsteentjes.info

In tegenstelling tot vorig jaar waren er dit jaar minder verkoopstands. Dit is geen enorm verschil maar we vinden wel dat dit de goede richting op gaat. De meeste verkopers zijn, zover we weten, goede ondernemers en je krijgt daar dan ook echt waar voor je geld. De sets zijn relatief goedkoop vergeleken met andere (online) winkels. Wat wel opviel is dat nog steeds veel particulieren hun 2e hands sets aan kunnen bieden, en dit blijft in sommige gevallen een doorn in het oog. Dit heeft er niet zo zeer mee te maken dat particulieren geen sets mogen verkopen, maar wel met het feit dat we vinden dat de sets er niet altijd mooi uit zien en de stand niet representatief zijn. Dat maakt het een beetje een rommelige bedoeling. We zijn van mening dat daar wel iets beter naar gekeken mag worden.

Festijn met Bouwsteentjes Nieuw-Vennep 2017 ©Bouwsteentjes.info

Gelukkig draait een LEGO evenement niet om de verkoop maar om de beleving. Dit heeft De Bouwsteen goed aangepakt en de beurs bevatte veel gave MOC’s. Hoewel meer dan de helft van de MOC’s MOC’s zijn die we al eerder hebben gezien waren er ook genoeg nieuwe MOC’s te zien.

Festijn met Bouwsteentjes Nieuw-Vennep 2017 ©Bouwsteentjes.info

Festijn met Bouwsteentjes Nieuw-Vennep 2017 ©Bouwsteentjes.info

Festijn met Bouwsteentjes Nieuw-Vennep 2017 ©Bouwsteentjes.info

Festijn met Bouwsteentjes Nieuw-Vennep 2017 ©Bouwsteentjes.info

Voor de kinderen was er genoeg te doen. Zo waren er springkussens, een bioscoop met LEGO films en een bouwhoek waarbij er prijzen gewonnen konden worden.

Festijn met Bouwsteentjes Nieuw-Vennep 2017 ©Bouwsteentjes.info

In z’n geheel een geslaagde beurs die we iedereen aan kunnen bevelen.

Festijn met Bouwsteentjes Nieuw-Vennep 2017 ©Bouwsteentjes.info

Voor meer informatie over aankomende evenementen verwijzen we jullie graag naar onze LEGO Evenementen pagina.

Jouw mening telt!

Ben jij te gast geweest op Het Festijn met Bouwsteentjes en vond je het een leuk uitje? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website!
– Je op deze pagina heel veel LEGO aanbiedingen kan vinden!
– Je hier een LEGO Woordenboek kan vinden!

DELEN
Vorig artikelIs het einde voor LEGO Nexo Knights in zicht? 
Volgend artikelLEGO Store Calendar mei 2017 (EU)
Dagelijks voorzie ik jullie van het laatste LEGO nieuws. Daarnaast schrijf ik reviews, plaats ik MOC's en ander LEGO gerelateerde blogs. Naast nieuws, reviews, MOC's en meer, ben ik ook verantwoordelijk voor PR, marketing en partners/sponsors. Favoriete LEGO thema's zijn Star Wars, Creator, minifigures en LEGO Games. Je kan mij voor vragen bereiken via email: michiel@bouwsteentjes.info
 • Bjorn Lucas

  Ik lees wel vaker dat jullie de 2ehands stands niet erbij vinden passen,…

  ik kom juist elke keer om te neuzen tussen de aangeboden sets, nieuw, 2e hands of voor losse onderdelen. (wil niet lullig doen maar als je 3 of 4 beurzen hebt gehad heb je de meeste bouwwerken wel gezien, op de enkele nieuwe creatie na.)

  en dat de ene stand er dan wat netter uit ziet dan de ander maakt het weer leuk om goed rond te kijken.

  Wat vooral leuk is zijn de mensen die er vaak met een lach op het gezicht je helpen, vind lego beurzen veel gemoedelijker dan andere beurzen!!

  Tot volgende week in Hoogeveen!! 🙂

  (Het aantal verkoop stands in Nieuw Vennep was voldoende, maar veel minder moeten het er ook niet worden is mijn mening 😉 )

  • Sander Koenen

   Er is niets mis met 2e hands verkoop. Als mensen een combinatie maken van show en verkoop, dan toont het vaak rommelig en onoverzichtelijk. Toch blijven dit soort evenementen een inspiratiebron voor kinderen en dat heb je toch echt MOC’s nodig. Setverzamelingen zorgen alleen voor reacties als: Meneer, die set heb ik ook thuis.

   Aparte kramen voor displays en verkoop maakt alles al veel beter.

 • Thomas Geurts

  Ben altijd blij met dit soort verslagen. Heb zelf helaas veel te weinig tijd om te gaan kijken en op deze manier blijf ik op de hoogte van wat er gebeurd. En minstens net zo belangrijk: als dan eindelijk eens zelf kan gaan heb ik de info om te besluiten voor wélke beurs te gaan!

 • Dash

  Net als Bjorn kom ik deels voor de tweedehands sets en onderdelen (en een beetje voor nieuwe sets). Ik vind het jammer als er minder verkopers zijn. Ik vind wel dat er een goede mix moet zijn. Dus niet tien winkels die allemaal dezelfde (current) sets verkopen.

  Ik was er op zaterdag en het was lekker rustig. Genoeg ruimte om rond te kijken, te zoeken bij de verkoopstands en vragen te stellen aan degenen die bouwwerken tentoon hadden gesteld.