Is het einde voor LEGO Nexo Knights in zicht? 

8
2533

Update: Het gerucht blijkt gelukkig niet waar te zijn!

Er gaat een gerucht rond dat LEGO gaat stoppen met LEGO Nexo Knights. Het stoppen van het thema zal vrij abrupt zijn en de sets die deze zomer gepland staan worden niet uitgegeven. Meer over dit gerucht kan je hieronder lezen.

Update:

LEGO designer Mark Stafford heeft aangeven dat dit gerucht niet waar is. Daarmee is het gerucht dus ontkracht. Gelukkig maar want we konden het ons al niet voorstellen dat dit thema zo kort verkrijgbaar zou zijn.


Origineel bericht:

Volgens Block Magazine, die het gerucht naar buiten brengt in de april editie van het blad, zal LEGO gaan stoppen met Nexo Knights. Blocks Magazine geeft daarnaast ook aan dat LEGO al deze zomer zal gaan stoppen met het thema en dat de zomer sets wellicht niet eens in de winkels zullen gaan verschijnen.

Of dit gerucht waar is durven we niet te zeggen. LEGO heeft voor dit thema namelijk alles uit de kast gehaald qua pr en reclame. Naar ons idee is er een geslaagd thema neergezet dat veel meerwaarde biedt als het gaat speelbaarheid. Natuurlijk is het thema gericht op kinderen en de reacties van volwassenen over het thema zijn dan ook niet altijd positief, maar daar hangt het uiteindelijk niet van af.

We houden dit nieuws in de gaten en zodra we meer weten zullen we jullie dat melden.

We horen graag jouw mening!

Wat vind jij van dit gerucht en kan jij je er in vinden of zet jij je vraagtekens bij dit gerucht. We lezen het graag in een reactie onder dit artikel.

Via: Brickset

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website!
– Je op deze pagina heel veel LEGO aanbiedingen kan vinden!
– Je hier een LEGO Woordenboek kan vinden!

 • Victor van Noort

  Misschien wel een zeer late 1 april grap? Ik denk niet dat Lego daar zomaar mee gaat stoppen. Voor de liefhebbers zou dat echt sneu zijn. En anders zou Lego toch ook geen nieuwe sets aankondigen? We wachten maar af

 • Birgitte Kok-Coers

  Zonde ze zijn er bij ons thuis weg van en de nieuwe mogelijkheden vd schildjes verwisselen wakkerde juist t thema extra aan

 • Jeffrey de Smit

  Zou erg jammer zijn. Heb twee jongens die helemaal weg zijn van de Nexo Knights.

 • Martijn Jonker

  Dit had ik wel verwacht. Thema’s als Ninjago, Star Wars en Super heroes zijn veel populairder. Als ze stoppen is dat wellicht omdat de kosten qua promotie ed in verhouding met verkoop teveel tegen vallen. Ik vind het persoonlijk een mislukt project, en het spreekt me dan ook niet aan. Lego Castle en Kingdoms, de voorlopers van NEXO Knights waren ook niet bijzonder populair, vaak waren die thema niet langer dan 1 a 2 jaar leverbaar en werden dan weer afgewisseld door Piraten Lego.

  Geef mij de klassieke Ridder Lego maar !

 • Letty Scheld

  Mijn zoontje en ik zouden er niet rouwig om zijn. Ik vind de klassieke ridder Lego veel leuker. Nexo sprak mijn zoon absoluut niet aan. Hij is meer van het real life speelgoed zoals City.

 • Thomas Geurts

  Niet mijn ding: Nexo Knights. Vind het spijtig voor de fans, maar ben meer dan dat benieuwd of er iets voor in de plaats komt. Een nieuwe serie, extra uitbreiding van bestaande thema’s, etc.

 • Lars W

  Er is ook teveel marketing in gaan zitten om dit in 1 keer te stoppen. Het verkoopt ook best goed. En toen ik zag staan dat de zomersets (waar al afbeeldingen etc. van zijn) niet meer in de winkels zouden komen had ik al zoiets van “dit kan niet kloppen, dat zou helemaal teveel geld kosten om dat zo stop te zetten”.

  Gelukkig met de update blijkt dat ook zo te zijn 🙂

 • Martijn Jonker

  Hmm ik twijfel of Lego op dit moment de waarheid spreekt. Het rommelt wel rondom het thema NEXO Knights. Wellicht dat geheime info, van een vergadertafel is verdwenen.

  Als het te nieuws te vroeg naar buiten komt, kopen mensen het misschien niet meer, zou een goede reden zijn het in eerste instantie te ontkrachten. We zullen het gaan zien.